Het consult

Het consult bij chronische klachten

Het eerste consult zal ongeveer 1,5 uur in beslag nemen. Waarschijnlijk heeft u een hoofdklacht waar u graag vanaf wilt. Behalve dat ik uitgebreid aandacht zal besteden aan uw hoofdklacht zal er ook ruimschoots aandacht zijn voor hoe u als persoon in zijn geheel functioneert. U kunt hierbij denken aan voedingsvoorkeuren, slaappatronen, emotionele gesteldheid, stoelgang,  zweten, evt. menstruatie bij vrouwen, uw ziektegeschiedenis, het moment van ontstaan van uw klachten enzovoorts. Dit is namelijk belangrijk om een totaalbeeld over u als mens te vormen. Homeopathie werkt namelijk niet alleen op de hoofdklacht maar op u als mens in zijn geheel.

Homeopathie werkt op het individu. Om een voorbeeld te noemen: bij hoofdpijn uit zich dit bij tien verschillende mensen op tien verschillende manieren. Het verschil kan zitten in de tijdstippen waarop de hoofdpijnen verschijnen, de pijnsensaties die u ervaart, samengaande klachten, uitlokkende factoren of juist factoren die helpen verbeteren. Voor al deze aspecten zal er aandacht zijn tijdens het gesprek. De gegevens van uw hoofdklacht en de gegevens over uw algehele functioneren geven een indicatie over welk middel het meest passend bij u zal zijn.

Na het consult zal ik binnen enkele dagen u het middel toesturen of u kunt het komen ophalen in de praktijk.

Na ongeveer 10 dagen zullen we kort telefonisch contact hebben om de eventuele beginwerking van het middel te bespreken.

Het vervolgconsult zal ongeveer 6 weken na het eerste consult plaatsvinden. Dit consult zal iets korter duren, ongeveer 45 minuten tot een uur. Er zal aandacht zijn voor de veranderingen omtrent de klachten en algeheel functioneren na inname van het homeopathisch middel.

Het consult bij acute klachten

Bij acute klachten kunt u bijvoorbeeld denken aan: oorontsteking, griep of blaasontsteking.

Tijdens het consult zal er vooral aandacht zijn voor de actuele klacht. Hoe voelt deze klacht? Welke sensaties ervaart u? Sinds wanneer is deze klacht ontstaan? Een acuut consult zal max. een half uur in beslag nemen. Na het consult krijgt u direct het middel mee indien voorradig of u kunt het middel enkele uren later in de praktijk ophalen.